Orkesterakademiet KonstKnekt og Nasjonalballetten UNG har siden oktober 2022 samarbeidet om et helt spesielt prosjekt.

En ny generasjon dansere blir til i Nasjonalballetten UNG, og sammen med de unge musikertalentene i orkesterakademiet KonstKnekt er de i disse dager i slutten av sin øvingsperiode. Forestillingen, med helt nyskrevet koreografi, har premiere på Den Norske Opera & Ballett i Oslo torsdag 20. april.

Onsdag 8.mars 2022 kommer hele Nasjonalballetten UNG med rundt 15 dansere sammen med den prisbelønte koreografen Cina Espejord til Røros. Det samme gjør de tre unge Konstknektene Balder Hella Mikkelsen (cello), Hanna Kallestad (fiolin) og Joshua Kale (bratsj) med sine respektive mestere Øyvind Gimse, Jan Bjøranger og Walter Küssner.

Nasjonalballetten UNG og orkesterakademiet KonstKnekt under øvinger på Den Norske Opera & Ballett i Oslo, mars 2023. Foto: Vinterfestspill i Bergstaden

Gratis fremsyning på Røros

Fredag 10. mars 2023 byr Nasjonalballetten UNG og orkesterakademiet KonstKnekt på en liten framsyning. Denne er gratis og åpen for alle som måtte ønske det. Forestillingen foregår i det gamle «Gymbygget» ved Verket Røros.

Her får vi oppleve et utdrag av den endelige forestillingen som skal settes opp på Den Norske Opera & Ballett senere i vår. Som publikummer i Gymbygget på Røros kan du se musikere og dansere mens de fortsatt er i prosess, rett og slett «work in progress».

Koreografi og scenografi av Cina Espejord

Som koreograf har Espejord skapt en rekke verk for Nasjonalballetten, blant annet en ungdomsversjon av «Romeo og Julie» sammen med Kristian Støvind. I 2014 debuterte hun på Hovedscenen med koreografien i «Ghosts – Ibsens Gengangere». For denne koreografien vant hun Kritikerprisen.

Om sitt nye verk sier den prisvinnende Cina Espejord: «når så dyktige musikere og dansere virkelig begynner å lytte til hverandre, kan alt skje». Her leker musikerne og danserne sammen på scenen for å visualisere musikken og høre dansen.